Ezúton tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy Berkesd Községi Önkormányzat  megkezdte a településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet készítését. 

A  Képviselő-testületnek – a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvénynek megfelelően, és a település építészeti karakterének minőségi alakulása érdekében – 2017. december 31-ig településképi rendeletbe kell foglalnia a településképre vonatkozó előírásokat. A 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendeletnek megfelelően a teljes közigazgatási területre készülő településképi rendelet szakmai megalapozására településképi arculati kézikönyvet (TAK) kell készítenie.

A Településképi Arculati Kézikönyv egy általános, építészeti, esztétikai útmutatást kíván nyújtani, a településkép történeti örökségeinek és jelenlegi adottságainak, illetve a településfejlesztési elképzeléseinek, korábban elkészített stratégiai dokumentumainak figyelembevételével.

A TAK elkészítésének folyamata során 2 lakossági fórumra kerül sor:

Az előzetes tájékoztatás 2017. augusztus 24-én 18 órakor nyilvános közmeghallgatáson, lakossági fórum keretében történt a Berkesdi Művelődési Házban.

A záró lakossági fórumra a 2017. december 20-án 17 órakor a Berkesdi Művelődési Házban tartandó Közmeghallgatással egybekötve kerül sor.

Partnerségi rendelet letöltése

Az elfogadott Település Arculati Kézikönyv letölthető az alábbi linkről:

Letöltés

BERKESD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2018. (VIII.6.) rendelete A településkép védelméről:

Letöltés

Széchenyi 2020 pályázati aloldalak

A képekre kattintva megtekinthetik az adott pályázatot részletesen bemutató aloldalt

oldalkep szt 01

oldalkep szt 02

 

ELÜGY

elugy

NJT

Az Önkormányzat közzétett rendeletei a NJT oldalán.

njt